Luchtgordijnen

LSA Frico is fabrikant en distributeur van luchtgordijnen, warmtestralers en luchtverhitters. Naast de standaard luchtgordijnen leveren we luchtverdeling via kanaalheaters en luchtgordijnen in combinatie met koelsystemen, complete verwarmingssystemen en producten voor bijverwarming. LSA Frico vertegenwoordigt de merken LSA, Frico en Gelu.

Onze energie-efficiënte producten zorgen voor een comfortabel binnenklimaat in winkels, industriële gebouwen, kantoren, hotels, restaurants en sporthallen. Wij leveren aan de Nederlandse markt en ver daar buiten.

Energie besparen met luchtgordijnen

Bij onze productontwikkeling richten we ons op een maximale functionaliteit gecombineerd met het laagst mogelijke energieverbruik. Onze producten voldoen aan de hoogste comfort- en energie-eisen.

Zo kunnen bijvoorbeeld winkeliers het hele jaar door hun deuren uitnodigend open zetten, waardoor de omzet stijgt terwijl het klimaat in de winkel aangenaam blijft. Een geopende winkeldeur zonder toepassing van een luchtgordijn zorgt voor onnodig veel energieverlies. Dit wordt voorkomen door een luchtgordijn toe te passen. De verwarmde lucht blijft binnen maar de gekoelde lucht ook.

Bovendien zijn er tegenwoordig hoog rendement luchtgordijnen. Deze zijn speciaal ontwikkeld om met minder energie dezelfde prestatie te leveren in vergelijk met conventionele luchtgordijnen. Zo is er minder verwarmend vermogen nodig voor een effectieve afscherming van de entree. Door het hoge rendement kan de totale energiebesparing oplopen tot wel 90%.

Geavanceerde luchtgordijn techniek

De technologie van een hoog rendement luchtgordijn is gebaseerd op de toepassing van een dubbele uitblaas. Eén uitblaas met en één zonder verwarming. De buitenste luchtstraal heeft een uitblaastemperatuur die gelijk is aan de temperatuur in de ruimte. De luchtstraal die zich aan de binnenzijde bevindt, wordt verwarmd of gekoeld door middel van een warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar kan aangesloten worden op een warmwatersysteem of bestaan uit elektrische verwarmingselementen.

Beide uitgeblazen luchtstralen hebben hun eigen ventilatoren maar opereren gelijktijdig. Door het verschil in uitblaassnelheid wordt vermenging van beide luchtstralen voorkomen en vormt de buitenste (onverwarmde) luchtstraal een isolerende buffer voor de binnenste verwarmde luchtstraal. Door dit principe is minder energie benodigd om een gelijkblijvende hoeveelheid koude af te schermen in vergelijk met conventionele luchtgordijnen.

Met de besparingsmeter kunt u berekenen hoeveel u kunt besparen met een luchtgordijn. Kijk op waarom voor meer informatie.


Bekijk de vele voordelen van luchtgordijnen op Waarom een luchtgordijn?

Bezoek de website: www.frico.se/nl